Zahodna obala Koreje preveslana

February 27, 2011 - 1 minute read

Po osmih dnevih sta jo vreme in policija končno zagodli. Zjutraj so nas poklicali iz obalne straže in nas prosili, da naj si vzamemo dan odmora, ker bodo prehude razmere. Čeprav sva bila pred dvema dnevoma na morju v hujšem vetru, jim nisva želela nasprotovati in sva si zato privoščila prost dan.

Z zahodno obalo Južne Koreje sva opravila, okoli 330 kilometrov sva preveslala v osmih dneh. Glede na razmere, je to zelo dober rezultat. Megla, močni tokovi in nizke temperature človeka dobro izmučijo. Poleti sem v prvih osmih dneh naredil približno 100 km več, ampak se tega ne da primerjati. Na našem morju je tako, da naciljaš kajak, se odklopiš in daš v brzino. Tukaj pa moreš upoštevati plimo in oseko, morske tokove, ki jih lahko za naslednji odsek samo oceniš, meglo in ladijske poti, ki jih je ob zahodni obali kar mrgolelo. Stalno se nekaj dogaja in to se seveda pozna na hitrosti.

Zemljevid zadnjih 8 dni, by Žabec.

Že cel dan se relaksiramo v krajevni skupnosti in ni nam hudega. Družbo nam dela četica mladih deklic, ki igrajo karte za denar. Pravijo, da sva s Simonom zelo luštna. Kaj bi šele rekle, če bi naju videle oprhana in urejena? 😀

Tags: