Tragikomičnost veslanja

November 1, 2009 - 6 minutes read

Štirje tedni so dovolj dolgo obdobje, da imam za povedat tudi kakšno skoraj tragikomično izkušnjo. Taka, ki bi se lahko najbolj nerodno končala se je dogodila med veslanjem iz Korčule na Hvar.

Lep sončen dan, bonaca, nikjer nobenega. V miru veslam, ko v daljavi za sabo zaslišim gliser. Vidim, da se gre o precej veliki barki, ki vozi v moji smeri. Ampak ker je bila še kak kilometer oddaljena nisem mogel točno reči, a gre direktno na mene ali pa bo šla sto metrov levo ali desno. Ker je na mirnem morju moj kajak dobro viden, se nisem obremenjeval, da me gliser nebi videl in zaobšel. Hrup je postajal vedno glasnejši in gliser vse večji. Vse bolj je kazalo na to, da ima nastavljen kurs točno čez mene. Ko je bil še par sto metrov od mene, ni bilo druge, kot da upalim šprint in se mu umaknem. Ko je šel mimo, je bil oddaljen približno 30m. Kapitanu na fly bridgeu (fly bridge je najvišja točka barke, ponavadi nad zaprto kabino, iz katere lahko prav tako voziš gliser) sem nazorno pokazal in zakričal kaj si mislim o njemu, on mi je pa samo nemočno pokazal, da me res ni videl. Bežen pogled na sprednjo palubo gliserja je razkril, da me bogi človek verjetno res ni videl, kajti gledal je dve mladenki, ki sta goli hvatali brown boju. Moja malenkost je bila skoraj manj vredna kot 10minutni pogled na dve zagoreli ritki. Ajajajajaj

Druga taka komična situacija v katero sem zabredel po svoji lastni neumnosti je bilo nočno veslanje s sončnimi očali. Odločil sem se, da bom malo stisnil in iz južne punte Mljeta v enem dnevu priveslal do Korčule. To je 36milj, približno 66.5km. V običajnih razmerah bi mi to vzelo 10-11 ur veslanja, ker pa se stvari po običaju zakomplicirajo, sem etapo podaljšal na 13 ur. Vzrok je bil nezanemarljiv nasprotni tok, ki mi je povprečno hitrost zbil za celo miljo. Pozoren bralec bi se tukaj vprašal, zakaj se nisem obrnil in to pot premagal v dveh dneh? Vzrok je sila enostaven. V Korčuli je hostel! Z ogromno razposajenih mladih in malo manj mladih gospodičen in gospodičev. Že na poti navzdol, sem preživel dve zanimive noči v tem hostlu in za nič na svetu nebi hrepenenje po tem idealu zamaknil za en dan. Treba je bilo priti in pika, naj stane kolikor hoče!
Podnevi sem seveda veslal s sončnimi očali z dioptrijo, ker pa me je tok toliko zaustavijal, sem moral veslati tudi ponoči. Prilagoditev bi morala biti precej enostavna, sončna očala dol, korekcijska gol. To bi vse fajn štimalo, če nebi imel korekcijskih očal varno spravljenih na dnu sprednje komore (torej nikakor nisem mogel priti do njih brez da bi izstopil na kopno). Tudi to bi bilo še elegantno rešljivo, če bi le kopno bilo dovolj blizu. Pa ni bilo. Bil sem oddaljen dve milji do južne punte Korčule in sem zato moral pol ure veslat v temi s sončnimi očali, kar je bilo še vedno boljše, kot če nebi imel nič. Če bi me takrat kdo videl, bi si verjetno mislil, da nimam čisto vseh doma.
Na srečo se mi je nato v Korčuli nasmehnila Fortuna in izakzalo se je, da veslanje le ni bilo sizifovo delo. V odlični družbi dveh Dank, Novozelandca in dveh Romunov je čas hitro tekel in hitro je bila ura pet zjutraj, kot zanalašč za učne ure kajaka za avanturistično navdahnjene popotnike. Naslednji dan pa mi ni bil čisto nič všeč, bolj kot kaj drugega sem oponašal gobe in vegetiral.

Na potovanju se mi je dogajalo še nekaj čudnega. Konstantno so me ljudje nagovarjali v angleščini in italijanščini. V potnih majicah in s soljo pokritim obrazom že nisem mogel zgledat kot modno ozaveščen Italijan! V angleščini so me nagovarjali Slovenci in mlade Hrvatice, v italijanščini pa zrela hrvaška populacija. Ponavadi jih je “naglasak” hitro izdal, tako da sem avtomatično preklopil na pravi jezik, ampak z enim Slovencem pa sva padla v debato in šele po petih minutah pogovora je ugotovil, da pravzaprav živiva v isti državi.

V grobem je to to. Je še nekaj drugih smešnih prigodic, ampak bojo raje ostale v privatni lasti 😉 . A ni tragično, da lahko smešne trenutke iz obdobja štirih tednov strnem na en A4 list papirja? 😀

Tags: , , , , , , , , , ,