Test: Proalp Kofce – approch čevlji

March 25, 2019 - 2 minutes read

Lani sem na Malih Avanturah vedno hodil. Po Velebitu, ob Krki, čez Triglav in po Učki. V visokogorju sem testiral Proalpove visoke čevlje Kanin, na zadnji Mali Avanturi čez Učko pa sem hodil v barvitih Kofcah.

Proalp KofceKofce spadajo v approach model pohodnih čevljev. Z njimi greš lahko na Šmarno goro, v mesto na kavo ali na treking čez Učko. Kot prvo so zelo lepo oblikovani, kot drugo so trpežni in imajo dober podplat, da so primernejši tudi za resno uporabo, kot tretje pa so narejeni kakovostno in trajajo.

Proalp Učka kofce čevlji
Kot večina Proalpovih čevljev so Kofce narejene iz naravnih materialov. Zgornji del je iz vodoodpornega usnja, podloga pa je narejena iz filca in zračne mrežice. To jih naredi idealne za celoletno pohajkovanje v naravi. Na Učki sem imel temperature do -7 stopinj C z močno burjo, a me v stopala ni nič zeblo.

Kljub težjemu nahrbtniku nisem imel nikakršnih problemov s stabilnostjo, korak je bil zanesljiv in ni bilo zdrsov.
To napišem ob vsakem Proalpovem izdelku, ampak ko vzamem v roke njihove čevlje, je to čisto ena druga liga od običajnih čevljev. Čutiš in vidiš kvaliteto, premišljenost in zanos, ki je bil prelit v ta izdelek. Čevlji so šivani in ne lepljeni, celoten postopek si lahko ogledate tukaj: Flex-šivana izdelava. 

Uporabljam lažji model Kofc, obstaja tudi robustnejša verzija, ki je primernejša za bolj zahteven teren.

Cena zanje je 105€. Lahko se jih naroči prek interneta ali v Proalpovi trgovini v Kranju.