Test: GoPro HERO Session

October 5, 2016 - 4 minutes read

Na 2. Mali Avanturi, s SUPom po Dravi, sem testiral GoPro HERO Session. GoProje uporabljam redno že zadnjih sedem let in sem lahko iz prve roke spremljal razvoj. Lani je GoPro predstavil pomanjšano verzijo športne kamere, HERO Session, ki je postala moja najljubša kamera za šport.

_mg_9787-1

Foto: Siniša Glogoški

Session mi je všeč zaradi večih stvari. Všeč mi je njegova majhnost in kompaktnost. Je namreč oblikovan kot kocka, lahek in za 40% lažji in manjši od večjih GoPro bratov. Lahko sem ga imel vedno nekje pri roki, v žepu ali na veslu, pa me ni motil. Sploh nisem čutil, da je tam.
Na Dravi se je za SUP zelo priročno izkazal nastavek za snemanje za na prsa. Zelo enostavno se ga lahko pritrdi na sprednji ali zadnji del deske in zato ni treba lepiti nastavkov.

_mg_9833-1

Foto: Siniša Glogoški

Kvaliteta slike
Kvaliteta slike je izvrstna in primerljiva z GoPro Silver. Edina razlika je, da ne snema v 4K, ampak snemati v 4K je za enkrat še nepotrebno, če so posnetki delani za distribucijo na internetu. Snema 1080p Full HD do 60fps in 720p HD pri 100 fps, kar pomeni, da je uporabna tudi za počasne posnetke (slow motion).

Vodotesnost
Najboljša lastnost GoPro Sessiona je po mojem mnenju dejstvo, da je že kamera sama po sebi vodotesna do 10m. Kar pomeni, da nima ohišja. To ima za posledico dejstvo, da ni več problemov s kondenzom! Pri prejšnjih kamerah se je na notranji strani kupole ohišja hitro nabral kondenz in slika ni bila več čista, ampak je dobila petdeset odtenkov sive.

_mg_9711-1

Foto: Siniša Glogoški

Povezovanje
Session se enostavno poveže s telefonom in nastavitve kamere se najleže spreminja prek aplikacije. Vključi in izključi se jo z velikim in priročnim gumbom na vrhu. Iz aplikacije lahko potem enostavno nalagaš posnetke in fotografije na YouTube, Facebook, Twitter in Instagram.

Paziti je treba le to, da se Wi-fi povezave ne izključi takrat, ko se izključi kamera. Kar je tečno, ampak imajo vse kamere podoben problem. Pazit je treba, da najprej izključiš wi-fi in šele nato kamero. Če ne lahko hitro ostaneš brez baterije.

best-gopro-app

Ima tudi aplikacijo prek katere lahko delaš enostavne in preproste videe kar na telefonu. Glasbo izbere aplikacija sama, prav tako razreže in zmontira video. Primer je kratek filmček spodaj, ki ga je GoPro aplikacija naredila sama.

Nastavki
Pri športni kameri ni pomembno samo kako snema. Pomemben je celoten ekosistem. Kaj ti pomaga kamera, če nimaš nastavkov s katerimi bi jo lahko uporabil? Nastavkov in rešitev za GoPro je ogromno, največ od vseh športnih kamer. Brez problema jih dobiš tudi v odročnih krajih po celem svetu, kar pride zelo prav, če kaj izgubiš ali zlomiš na potovanju.

Cena: 219,99€ in brezplačna dostava pri Harvey Normanu.

Ocena
Majhna, priročna in zelo dobra in po mojem mnenju trenutno najboljša izbira za športno kamero.