Test: Fitbit Alta

October 29, 2016 - 3 minutes read

Na zadnji Mali Avanturi, nočnem vzponu na Nanos, sem testiral Fitbit Alto. Alta je preprost merilec aktivnosti, ki obvlada merjenje osnovnih funkcij, to je števila korakov, meri razdaljo, trajanje aktivnosti, porabljenih kalorij, meri spanje in seveda tudi kaže čas.

fitbit2

Foto: Siniša Glogoški

Ali sploh rabim activity tracker?
Najljubša funkcija na Alti mi je vibracijski opomnik, ki me opozori, če čez dan ne naredim vsaj 250 korakov na uro. To se mi konstantno dogaja, ko moram opraviti delo za računalnikom in cel dan visim nad tipkovnico. Z Alto in tem opozorilom pa vsaj vstanem za nekaj minut in se sprehodim po hodniku ali grem naredit tri korake na svež zrak. Že samo zaradi tega se mi zdi, da mi je ura dvignila kvaliteto življenja.

Design
Zapestnica je narejena minimalistično, kar mi je zelo všeč. Je brez gumbov in prek menija se premikaš s tipkanjem po ohišju, ki deluje odlično. Pasek je možno tudi zamenjati za kovinskega ali usnjenega, ampak sam prisegam na gumijastega, ker se mi zdi najbolj vzdržljiv za športne aktivnosti.

fitbit1

Foto: Siniša Glogoški

App
Statistiko lahko spremljaš na sami uri, preko aplikacije na telefonu ali na računalniku na spletni strani proizvajalca. Zalotim se, da čez dan večkrat pogledam na uro za število korakov, zvečer pa jo redno povežem s telefonom in v aplikaciji pogledam celotno statistiko.

Alta sam prepozna kdaj začneš z neko aktivnostjo in jo avtomatsko beleži. Prav tako spremlja spanje in njegovo kvaliteto.

statistikaindashboard

Zabavna stvar je tudi tekmovanje s prijatelji. V aplikaciji lahko dodaš ljudi, s katerimi deliš tvoje število narejenih korakov in prej ali slej začneš tekmovat, kdo jih naredi več. Ampak v prijetnem smislu, bolj zabava kot karkoli resnega.

Baterija
Tudi pri bateriji je Alta skoraj najboljša med merilniki aktivnosti. Pri normalni uporabi mi namreč zdrži 6 dni.

Zaslon
Edina stvar, ki mi ne najbolje ustreza je OLED zaslon, na katerega se ne vidi s polarizacijskimi očali. Glede na to, da veliko časa preživim na vodi, imam vsa očala s polarizacijskimi lečami, ki poberejo pol spektra svetlobe. Žal ravno tega, ki ga oddaja zaslon Alte ob normalnem gibu za pogled na uro. To rešim tako, da pogledam na uro izpod očal.

Cena: 139,99€ in brezplačna poštnina pri Harvey Normanu. 

Ocena
Zanesljiv merilnik aktivnosti z zelo zmogljivo baterijo, ki meri vse glavne parametre.