Šotor za 2 osebi – North Face MOUNTAIN 25

April 22, 2011 - 2 minutes read

Na mail sem dobival veliko vprašanj povezanih z opremo, ki sva jo uporabljala v Južni Koreji. Za kajaki, je bil najpomembnejši šotor, zato začnem kar z njim :).

Da se ne bo kdo čudil, zakaj sva v Južno Korejo vzela zimski gorniški šotor, nočne temperature so se prvih 20 dni vedno spustile pod nule, tja do -10°C.
Simon je bil zadolžen za izbiro šotora in kar je na začetku zgledal kot overkill (tehta skoraj štiri kilograme), se je na koncu izkazal kot fantastična izbita. Šotor za 2 osebi North Face MOUNTAIN 25 je gorniški šotor načrtovan za zimske temperature in močan veter. Predvsem slednjega sva imela veliko, a šotoru to ni povzročalo nikakršnih problemov.


Ta potujoča hišica iz platna ima dva vhoda, en vodi ven, drugi pa v velik predprostor. Ravno ta predprostor je bil zlata vreden. Vanj sva lahko dala vsa zunanja oblačila v katerih sva veslala ter vodo in jih tako obvarovala pred zmrzaljo. Zjutraj sva lahko samo odprla vrata, skočila iz spalke in se na hitro zopet oblekla v kajakaška oblačila – termo obleko sva tako in tako imela stalno isto, ponoči in podnevi. Tudi po cel teden je nisva slačila :).
Na srečo nas ni nikjer tako ujelo, da bi morali po cel dan preživeti v šotoru, a prepričan sem, da to ne bi bil problem. Tudi notranjost je velika.

Hvala bogu, da sva se odločila za samostoječi šotor. Večino časa sva namreč kampirala kar na betonu, po pristaniščih, na pomolih, dvoriščih…

Tudi zjutraj, ko je vse pomrzlo in so kovinske palice hudo ledene, je šotor narejen tako, da se ga lahko razstavi kar z rokavicami, kar zelo olajša življenje. Ni hujšega kot začeti dan s prezeblimi prsti!

Priporočil bi ga vsakemu, ki se odpravlja v hladne in vetrovne kraje in si lahko privošči malo večjo težo. Za naju je bil idealen.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,