Sami, Kefalonija – Še malo, še malo

August 21, 2010 - 2 minutes read

Naporen dan je za menoj. Dva trajekta, ena počena zračnica, 4 ure veslanja in obilo pekočega sonca ter pogubljenih živcev.

Zjutraj sem priveslal v Zakintos in se vkrcal na trajekt za Kilini. Ta je imel polurno zamudo in sem ravno zgrešil naslednji trajekt za Poros na Kefaloniji. Pa še zračnica na vozičku za kajak mi je počila in samo upam, da bo voziček zdržal še pot do Patrasa in naprej do Benetk.

V Kiliniju sem najprej iskal prevoz, da bi kajak in mojo malenkost zapeljal do Patrasa, da bi se izognil vsem nadaljnjim kolobocijam. Ampak Grki niso bili za stvar. Taksisti so bili čisto nezainteresirani, drugje pa mi tudi nihče ni znal nič pomagati ali priporočit. Tako sem lutal po mestecu in gledal za primeren avto ali tovornjak. Našel sem enega, a tudi ta ni bil za stvar, ker je bil baje tovornjak pisan na podjetje in ne bi imel papirjev(?) za peljat moj kajak v Patras. Slučajno sem naletel še na enega na cesti, a se kljub mojemu evforičnemu mahanju ni ustavil.

Zato sem moral na trajekt za Poros. Tam mi je bilo dovolj grške pasivnosti in sem se v Sami, 12nm, odpravil na vesla. Večer se je bližal in zadnje pol ure sem veslal v mesečini. Je bila pa zadnja ura fantastična, na levi stran skoraj polna in bleščeča luna, na desni rumeno-rdeče zahajajoče nebo.

Sedaj lahko rečem, da je konec z veslanjem. Jutri zjutraj grem na trajekt za Patras in upam, da si bom lahko uredil vozovnico za zvečer proti Benetkam.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,