Razširitev cone udobja

May 7, 2012 - 1 minute read

Moji najstarejši spomini so vezani na morje. Z njim živim, po njem potujem in se ga vedno znova veselim. Je prva stvar, ki jo zagledam, ko zjutraj odprem okna in je zadnja stvar na katero mi zvečer nese pogled.

Vse moje vzdržljivostne preizkušnje, Dalmacija, Zakintos, Južna Koreja, Atlantik, imajo nekaj skupnega – morje. Zato je prišel čas, da v svoje življenje vključim nekaj novega, nekaj kar je daleč izven moje cone udobja.

Kolikor se smešno sliši, samo veslanje čez Atlantik ni nič takega. Neposredne nevarnosti je malo, vreme je ugodno, temperature kolikor toliko prijetne…

Zato sem se odločil, da bom za svoj 25 rojstni dan, letos decembra, proslavil z eno posebno preizkušnjo. Nekaj, kar me bo verjetno privedlo zelo blizu roba mojih zmogljivosti.
Človek ne more samo drugim govorit naj širijo svoje sposobnosti, sam pa bi celo življenje veslal čez oceane! Tako se bom znova preizkusil v disciplini o katerem ne vem praktično nič, a bo zato toliko bolj zanimivo.

Če sedaj pomislim v kakšnih situacijah se bom znašel pri tem podvigu, me je že strah, a ravno to je tisto, kar me vleče, da se na to sploh odpravim.

Tags: , , ,