Raziskovanje Slovenije – Male Avanture

August 8, 2016 - 3 minutes read

Letos bom raziskoval Slovenijo. Sicer skoraj vsak človek misli, da živi v posebni deželi, ampak Slovenija ima ta unikum, da je na majhnem ozemlju veliko različnega sveta. Imamo visokogorje, dolge reke, širne gozdove in veliko hribov, vse v rangu maksimalno dvourne vožnje. Zato sem se odločil, da bom letos na avanture odhajal v bližnje kraje. Skupaj s Harvey Normanom sem pripravil pet Malih Avantur, s katerimi bom odkrival čarobni svet na sončni strani Alp.

COVERMA8

Na prvo Malo Avanturo se odpravljam že jutri. V deželo medvedov in pragozda – Kočevje. S Sinišo, snemalcem (tistim, ki je pred dvema letoma kupil barko za  4800€ in se z njo odpravil okoli sveta), bova prehodila 60km Roške pešpoti. Markacija za Roško pešpot je z razlogom medvedja šapa. Kočevsko je namreč kraj z največjo gostoto medvedov v Evropi. A tej niso nevarni, ker se ljudi že na daleč ognejo. Če bova imela srečo, pa bova kakšnega videla ali celo posnela. Računam na to, da bo imel Siniša težji nahrbtnik kot jaz. Ne rabim prehitet medveda, važno, da prehitim Sinišo.

Ko prijateljem povem, da Male Avanture pripravljam skupaj s Harvey Normanom, me skoraj vedno začnejo zafrkavat, če bom imel s sabo nov jogi ali posteljo. Žal ne, bi bilo pa lepo imeti ta luksuz. Vso opremo, šotor, spalke, podloge, kuhalnik, pa tudi hrano in vodo za tri dni, bova nosila na hrbtu. Po Kočevskem Rogu namreč ne teče nobena reka, niti mlake ni! Računam, da bova imela vsak po približno 25kg težke nahrbtnike. Do sedaj nisem vedel koliko težki so lahko fotoaparati in kamere, da o stativih in steady camih ne govorim. Na poti bova namreč posnela kratek video.

IMG_0812

Ne bova imela s seboj postelje, bova pa na Roški testirala nekaj drugega, kar imajo v Harvey Normanu. To je pametni merilnik aktivnosti (activity tracker) Fitbit Blaze in športno kamero Sony 4k Action Cam (FDRX1000VR).

Hodila bova v Alpininih čevljih Helios, približo 20km na dan. Kar ni ravno hitro, a glede na to, da sem večino dosedanjih odprav presedel, bo za začetek to čisto dovolj.