Proti Kreti

February 23, 2015 - 2 minutes read

Čez nekaj ur bova odrinila proti Kreti. Prvič in edinič sem bil na tem grškem otoku na maturantskem izletu pred desetimi leti. Takrat sem tudi prvič okusil alkohol in živo se spomnim kako sem sošolca Gomija vprašal, če bom po enem koktejlu pijan, heheh.

Postanek na Gozu je trajal malo dlje kot sva sprva načrtovala in je rezultat čakanja, da mine močan vzhodnik in novih birokratskih zapletov. Zamude na zamude so botrovale, da nama eden izmed sponzorjev ni pravočasno poslal EPIRBa, to je tiste naprave s katero lahko pokličeš na pomoč, v Slovenijo, zato smo ga preusmerili na Malto. Če bi ga poslali v Tunizijo, bi trajalo vsaj tri tedne, da pride čez carino, ker je komunikacijska naprava in zato potrebuje vse možne papirje. Ko sva ga v petek naposled dobila, sva ugotovila, da je napačno nastavljen. Programiran je bil na Slovenijo namesto na Združeno kraljestvo. Danes dopoldne sem zato odšel v Valeto kjer so nama ga na novo nastavili.

IMG_2707

Zapletlo se je tudi z desalinizatorjem. Rezervne dela sva prav tako dobila na Gozo in ko sem jih zamenjal, še vedno ni delal. Očitno se je pri transportu (letel je v moji prtljagi iz Kapverdskih v Benetke in potem na trajektu iz Genove do Tunisa), nekaj malega preskočilo in zaribala je v povezavi med elektromotorjem in zobniki. Žal je celotna zadeva tako narejena, da brez posebnega orodja ne moreš nič. Zato bova zopet natočila vodo v vse prazne plastenke, ki sva jih pripeljala iz Hammameta, ter sproti polnila rezervo s pumpanjem na ročni desalinizator.

IMG_2746

Do Krete imava 475nm, kar je približno dva tedna. Glede na to, da imava napovedano dobro vreme (močan veter v prsa), pričakujem, da bo šlo kar hitro. Upam, da ne prehitro, da bova lahko še malo uživala.

Tags: