Prodam svoj morski kajak -PRODANO

June 4, 2011 - 4 minutes read

KAJAK JE PRODAN

Vivian je šla v druge roke, sem siguren, da se tudi v prihodnjih letih ne bo spočila :). Že sedaj ima en lep projekt pred seboj. Srečno.

Prodajam svojega kolega, ki mi nikoli ni pustil na cedilu, svoj morski kajak Kajaksport Vivian Avalon. Prodajam ga zato, ker ima moj naslednji projekt velike finančne luknje, ki jih je pač nekako treba zakrpati.

Sea kayak je primeren za začetnike. Kupil sem ga februarja 2009, ko še sploh nisem znal veslati, niti enkrat nisem pred tem sedel v kajaku. Prve zaveslaje sem naredil šele marca 2009 in se julija sam odpravil na 700km dolgo pot Lošinj-Dubrovnik-Zadar. Bil sem popolnoma neizkušen, pred tem sem treniral le po Ljubljanici in nekajkrat na morju. Če ne bi imel veliko zaupanja v kajak, se prav gotovo ne bi upal iti na takšno potovanje.
Stabilnost praznega kajaka je zadovoljiva, ko pa naložiš še 25kg opreme, pa je odlična.  Je velik, dolg je 581cm in v njega lahko spraviš brez problema opremo za nekajtedensko potovanje.

Primeren je tudi za bolj izkušene. Ko enkrat premagaš strah in začneš veslati tudi po močni burji, vidiš, da je kajak odličen tudi v zahtevnih pogojih. Zelo dobro se nagiba in je na boku presenetljivo vodljiv.

Kajak je narejen iz stekloplastike in je namenjen ljudem večjim od 175cm.

Kakor vsak kajak, tudi Vivian Avalon zavija v veter, a se to brez problema regulira. Ima namreč oboje, krmilo in skeg. Sam redkokdaj uporabljam krmilo, enkrat ko ti je jasna logika skega, je krmilo uporabno samo v izjemnih situacijah (recimo ko srfaš, da še bolje drži smer). Krmilo je aluminijasto in zelo robustno.

Kajak ima dušo, je preizkušen v vseh pogojih in lahko garantiram, da te ne bo pustil na cedilu. Njegova zgodba je zelo zanimiva. Njegov prvi lastnik je bil Italijan Daniele Curtulo, ki ga je pripeljal v Italijo iz Finske. Linija kajaka so bile tako všeč Sandru Spagnolu iz CScanoe, da je Kajaksport zaprosil za licenco in začel izdelovati takšne kajake – po prototipu tega prvega kajaka, ki je prišel v Italijo. Daniele je z njim preveslal obalo sredozemske Francije, šel okoli Sicilije, Sardinije in Korzike. Jaz pa sem z njim pred dvema letoma preveslal dalmatinsko obalo, lani pa veslal do Zakintosa. Rekel bi, da ima zavidanja vredno zgodovino.

Pred Zakintosom je bil spodnji del kajaka popolnoma obnovljen. Vse, kar je vsaj malo izgledalo šibko, je bilo ojačano, vse skupaj na novo pobarvano in po sredini kajaka je bil zalepljen karbonski trak (keel strip). Ta preprečuje, da bi se ob vleki kajaka na obalo poškodoval kalup. Seveda ima nekaj lepotnih prask, ki pa so le površinske.

Od dodatne opreme ima kajak karbonski predal v kokpitu, karbonske pokrove za čez pokrove komor, kompas in haklc za katerega je mogoče privezati kajak.

Cena: 1300 evrov. Če pokličeš v naslednjih nekaj minutah dam zraven še doživljenjski support :).

[nggallery id=1]

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,