Preveslanje Slo obale – rezultat

December 27, 2010 - 2 minutes read

Naloga uspešno opravljena.  Da ne dolgovezim, moving time je bil 6 ur in 19 minut. In zmagovalec je….. Dexx, čestitam. V inboxu te že čaka mail.Startal sem ob 7.35 zjutraj, ker sem doma pozabil nujno opremo – frutabelle J.  Prvi dve uri in pol sem imel nasproti zmerno do šibko burjo, ki pa mi ni delala preglavic, za kar sem bil še sam presenečen. Zadnji mesec sem več delal na moči in očitno se že malo pozna.

Na Debelem rtiču me je nato presenetila Maja in mi čisto zares prinesla topel čaj, piškote in na tone sladkega! Maja, še enkrat hvala! Od Debelega rtiča do Pirana sem jo mahnil kar naravnost in pri tem neizmerno užival. Ker uživancije ni, če ni dobre kave, sem se ustavil v Cafe Teatru in s stricem spil ta nektar.

Sledilo je samo še revialno veslanje do ustja Dragonje in nazaj, po lahki tramontani, ki pa ni povzročala preglavic.

Glavni cilj današnjega veslanja je izpolnjen, obleka je preizkušena in odrezala se je fenomenalno. Dejansko točno tako, kot v teoriji. Za baselayer sem imel Matrix, mid-layer Polartec in čez vse še nov Sandiline Jacket za morsko kajakaštvo. Sistem je deloval točno tako, kot je moral. Koža je bila popolnoma suha, tudi spredaj in zadaj, kjer je rešilni jopič. Prav tako je bil suh Matrix, ker je Polartec vso vlago prenesel na svoj zunanji rob in nato čez Jacket ven.

Zeblo me ni niti enkrat, tudi v roke ne. V roke sem se v pogijih celo potil in lahko sem veslal brez notranjih rokavic.

Z izkupičkom sem super zadovoljen, bilo je enkratno. Upam, da bo tudi jutri tako lepo vreme, da malo smuknem na vodo.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,