Premislek po koncu odprave

March 28, 2011 - 3 minutes read

(foto: jipol)

Pogrešam veslanje. Štiri dni sem doma in najraje bi se usedel v kajak in odveslal za par mesecev. Za to bo še čas, sedaj moram urediti stvari doma, narediti še zadnja dva izpita in organizirati naslednjo odpravo, ki mi je že, predvsem pa še bo, požrla veliko živcev in energije. Včasih imam občutek, da sem ugriznil v prevelik zalogaj, ampak sem prepričan, da se bo na koncu vse uredilo. Če se ne bo, potem to še ne bo konec :).

Zadnje dneve veliko razmišljam o Južni Koreji in o petih tednih, ki sem jih preživel v tej fascinantni državi. To je bilo moje prvo daljše kajakaško potovanje izven mediteranskega morja in zato toliko bolj zanimivo. Od Simona sem se naučil ogromno in neizmerno sem mu hvaležen, da je sprejel moje povabilo in se mi pridružil na tem potovanju. Še enkrat bom napisal, da je bilo potovanje prekratko, z veseljem bi veslal še enkrat toliko.

Ko sem sam veslal do Zakintosa, sem imel proti koncu vsega poln kufer. Enostavno ni bilo zabavno. Zadnje dni sem veslal izključno zato, da sem opravil zastavljeno in pri tem nisem užival. Sam pri sebi sem že pred nekaj leti razčistil svetovnonazorske in filozofske stvari. Zato nimam potrebe, da bi to razčiščeval v kajaku in se iskal na tak način. Koreja je bila zabavna, vsak dan se je dogajalo nekaj novega in tudi ko se ni, sva se s Simonom pogovarjala o vseh možnih stvareh. O znanosti, politiki, veslanju, pa do religije in prihodnjih podvigov. To je tisto, kar mi je prej manjkalo.

S Korejo sem dobil tudi novo perspektivo na moja pretekla veslanja. Že prej sem vedel, da veslanje do Zakintosa ni nekaj velikega, a sedaj se mi zdi skoraj smešno. Jadransko in Jonsko morje sta resnično malo večja jezera. Brez tokov, z majhno plimo in oseko ter zelo predvidljivim vremenom. Razen hitrosti veslanja, ni prostorov za druge izzive. Predvideti ne rabiš skoraj nič, dejansko se lahko usedeš v kajak, daš možgane na off in začneš veslat. V takšnih razmerah ne moreš napredovati v kajakašem smislu. Kljub temu, bo moj naslednji izziv zopet na Jadranu :). O tem bom več napisal prihodnji teden, ko bom vedel še nekatere podrobnosti.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,