Potovanje uspešno končano!

March 14, 2011 - 3 minutes read

image
Uspelo nam je! Z velikim veseljem lahko rečem, da je odprava Južna Koreja 2011 uspešno končana! Ob 13h smo Simon, menih in moja malenkost priveslali v marino Sokcho, kjer nas je pričakal Jomo s transparentom :). V 23 dneh sva s Simonom preveslala več kot 1100 km, se zabavala, velikokrat preklela vreme, kampirala na zelo nenavadnih mestih, spila nešteto kav na policijskih postajah, se v njih tudi stuširala in najedla, predvsem pa sva uživala življenje.
Kolikor hudo se mi je zdelo na prvi pogled, bom pogrešal veter in valove. To je prvo veslaško potovanje na katerem sem imel družbo in moram reči, da mi je sedaj žal, da se je tako hitro končalo. S Simonom sva se vedno razumela in nisva imela nesporazumov, kljub temu, da sva se pred tem videla vsega skupaj devet dni.

Zahvaljujem se Junsoou in Jomu za njuno podporo, brez njiju ne bi mogla opraviti.potovanja. Hvala tudi vsem stotinam policistom obalne straže, ki so naju spremljali, nama nudili zavetišče in na sploh bili zelo prijazni.
Hvala Sandilineu za obleke, v katerih sem bil na toplem tudi v minus temperaturah, z vetrom in valovi, vedno suh in na toplem. Hvala Žabcem, ki so bdeli nad spletno stranjo in naredili API za spremljanje pozicije na moji Facebook strani. Hvala Hadu in Viniju, ki sta FB page sploh naredila in ga spromovirala.
Velika zahvala gre Miranu Kavašu, ki me je pripravil, da sem te tri tedne preživel brez vsakršnih mišičnih in kondicijskih probemov.
Najlepša hvala Nikonu za podporo. Kljub temu, da nisva smela veslati ponoči, so nama Navisafe lučke prišle prav pri kampiranju, hvala.

Predvsem pa se zahvaljujem vsem, ki ste ali še boste donirali za Društvo KROS, za nakup monoskija. Še enkrat sem se prepričal, da je šport zelo pomembna stvar in želim si, da bi se z njim lahko ukvarjali tudi otroci, ki morajo zaradi nesrečnega spleta naključij uporabljati pri tem drage pripomočke. Zaradi tega sem se odločil, da bom honorar prvih petih potopisnih predavanj o veslanju okoli Južne Koreje namenil Društvu KROS. Da ne bo kdo rekel, da samo žicam, sam pa ne dam nič :).
image
EDIT: Skoraj sem pozabil, zahvala gre tudi staršem, predvsem mami in očetu, da sta me tako vzgojila!

Tags: , , , , , , , , , , , , ,