Po Seulu z vespo

March 17, 2011 - 1 minute read


Slab mesec podeželja je pustil pečat na mojem dojemanju sveta, v milijonskem Seulu se sploh ne znajdem. Še nikoli se mi ni zgodilo, da bi se zgubil na metroju, a v tem mestu sem se že dvakrat. Enkrat skupaj s Simonom, pred potovanjem, in enkrat danes.

Ne da nisem vedel kje sem, vlaka nisem našel! Ko sem na karti spraševal mimoidoče so samo kimali z glavo, ker očitno niso razumeli kaj iščem. Ob 12ih sem bil zmenjen z Luco na kosilu, zato mi ni preostalo drugega, kot poiskat taksi. Ampak tudi to ni bilo lahko, ker sem imel zemljevid v angleščini, so me trije taksisti zavrnili, ker niso znali prebrati kam bi šel. Pri četrtem sem prižgal računalnik in mu pokazal na Google Maps, kjer pišejo imena tudi po korejsko.

Luca (po slovensko Luka, na žalost ni ženskega spola 🙂 ) je zadolžen za kulturni del italijanske ambasade v Seulu. Rodil se je v Gorici, starši pa živijo v Trstu. Kot pravi Italijan, ima seveda Vespo. Z njo sva prekrižarila velik del mesta in vožnja po širokih ulicah mi je storila več adrenalina kot trije tedni veslanja skupaj. Rdeče luči sva le redko upoštevala.

Tags: , , , , , , , , ,