Outdoor trgovina s kajakaško opremo Amfibija Ljubljana

September 11, 2013 - 2 minutes read

Amfibija kajak

K

ončno, ampak res končno, smo v Ljubljani dočakali dostojno outdoor trgovino, ki ima v ponudbi tudi dobre morske kajake, različna vesla in drugo opremo primerno za potovanja z morskimi kajaki: Amfibija. Poleg odlične opreme pa imajo tudi dobro svetovanje. Z nasveti vam bo na pomoč priskočil nihče drug kot simpatični Gregor Zadravec, odličen kajakaš in človek z največ kajaki, ki ga osebno poznam, Blaž Urbanija, znan adventure racer, in Anže Kristan, specilist za kolesa in pohodništvo.

V Sloveniji so najbolj razširjeni morski kajaki Prijon in Roto (enega sem imel tudi jaz), a to so kajaki iz prejšnjega stoletja. So še vedno dobri za začetnike in vikend kajakaše, a tisti, ki si želijo nekaj več, ki si želijo igrat na morju tudi ob malo večjem vetru in ne samo po bonaci, ki želijo obvladat kajak in guštirat v tem, se morajo obrnit na druge znamke.

V Amfibiji prodajajo morske kajake CS Canoe, ki so med najboljšimi proizvajalci kajakov v tem delu Evrope. Med drugimi imajo v trgovini  tudi Vivian Avalon, enak kajaka s katerim sem sam začel morske avanture, reveslal z njim Hrvaško obalo in iz Savudrije do Zakintosa ter zelo hiter morski kajak dvojec.

20130904_2016_DSC_5308

Kot prvi v Slo, imajo na zalogi tudi grenlandske kajake in lesena grenlandska vesla ter celo paleto drugih kvalitetnih in ugodnih vesel.

Imajo tudi drugo športno in outdoor opremo, od Jetboil gorilnikov, Platypus vodnih mehov (ki jih tudi zelo priporočam), Orbea gorskih koles, tekaških copat Inov8 in Saucony (tudi velike številke), Petzl lučk…

20130904_2017_DSC_5311

Kot zanimivost tudi to, da copate lahko za 10€ testirate 2 dni, po testu pa se odločite za nakup copata ali pa 10€ porabite za nakup drugih artiklov iz njihove ponudbe.

20130904_2015_DSC_5306

Trgovina je na Tržaški 135, v isti stavbi kot Vigor center.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,