Novo potovanje s kajakom – Južna Koreja 2011

November 16, 2010 - 2 minutes read

Rad imam izzive in ni mi všeč brezciljno tavanje po svetu. Zaradi tega grem po februarskem izpitnem obdobju preveslat obalo Južne Koreje. To bojo prave počitnice, ker ne bom po cele dneve sam, ampak mi bo družbo delal (oz. jaz njemu) en zelo izkušen kajakaš, Simon Osborne.

15. februarja letiva iz Londona v Seoul. Za 650nm (1 200 km) dolgo pot bova potrebovala približno 4 tedne. Samo veslanje ne bo tako prijetno kot poleti, saj na začetku pričakujeva temperature od -5 do 5°C ter temperaturo vode prav tako 5°C. Za primerjavo, Soča ima pozimi le stopinjo manj. Ampak zato bo tukaj zopet super ekipa Sandilinea, ki bo poskrbela, da bom na toplem in suhem. Poleg nizkih temperatur bo tam še mrzel severozahodni veter iz Sibirije in 8m razlika med plimo in oseko. Da ne bo vse skupaj preveč enostavno.

Zakaj Južna Koreja? Ne vem, sem že pozabil. Enkrat marca sem gledal Google Earth in korejski polotok se mi je pač zdel preveslabilen. Zahodna in južna obala sta posejani z otoki, na vzhodu pa so blizu gore. Sliši se zanimivo in zakaj bi človek to zamujal, če ni treba. Bil sem presenečen, ko se je Simon pozitivno odzval na moje povabilo. Preveslal je že Veliko Britanijo, Irsko in velik del Madagaskarja, sedaj pa skupaj še z eno legendo, Jeff Allenom, vodi kajakaško šolo v prečudovitem Cornwellu. Verjetno je njemu večji izziv imeti ob sebi takega novinca kot sem jaz, kot dejansko preveslat teh par km.

Kaj pričakujem od Južne Koreje? Obilo užitkov ob zanimivi obali, veliko vadbe univerzalnega jezika, mahanja z rokami in risanja na papir, ter nove kajakaške izkušnje. Komaj čakam!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,