Najkrajše veslanje ali kako gre včasih vse v rit

December 31, 2013 - 3 minutes read

Včasih gre vse kot po maslu, včasih pa gre vse v rit. Konec leta sem si želel preživet nekje ob Savi, a namesto tega ležim v postelji, z vročino, čajem in nejevoljo.

DSC_1078

S kajakom sem želel it iz Ljubljane do Brežic po Savi, potem pa zavit na Krko, do Kostanjevice ali Novega mesta. Gregor mi je posodil kajak in šotor, kupil sem vso hrano in se pripravil na teh nekaj dni veslanja in kampiranja. Pri Skoku sem spravil opremo in včeraj dopoldne, poln optimizma in navdušenja, sedel v čoln in se spustil po hitri Savi. Prišel sem natanko 620m daleč.
Sava je bila kar deroča in na brzicah so precejšnji valovi, tudi metrski. V enega izmed teh sem normalno vstopil, izstopil pa brez očal. Val mi jih je odplaknil. Slep ravno nisem, ampak z morskim kajakom manevrirat po hitri reki, ko ne vidiš razločno kaj te čaka, ni to, kar si želim.
Pristal sem na lepi peščeni plaži in se sprehodil nazaj do Skok športa, kjer me je Miran naložil v kombi in sva šla po kajak. Popoldne sem izbrskal rezervna očala in se pripravil na vnovični štart, ki bi moral bit danes zjutraj.
Žal tudi slabe stvari lahko pridejo v paru. Danes sem se zbudil z 38,5° vročine. Pred dvema dnevoma je sestra podlegla, sedaj pa sem se očitno še jaz nalezel.

tacen
Začetek in konec – 0,62 km.

Veslanja sem se res veselil. Pogrešam celodnevna veslanja, odklop in samoto. Skoraj neverjetno je, da se včasih zgodi nekaj takšnih malenkosti, ki ti potem pokvarijo celoten plan. Če bi verjel v nadnaravne sile oz. v nekega upravljavca sveta, bi lahko pomislil, da mi to veslanje ni bilo usojena.

Vzrok za prvo nesrečo, tisto z očali, je čisto lahko razložiti. Do sedaj sem na veslanjih večinoma uporabljal sončna očala, zato imam trake na vseh športnih sončnih očalih, a ne na navadnih. Če bi včeraj dopoldne v Tacnu sijalo sonce, bi nosil sončna očala s trakom in čez val bi šel neoskrunjen.

Bolezni pa sem se nalezel od sestre. Tukaj moram bit previden kaj pišem, ker je sedaj ona tista, ki pazi name in mi ta trenutek pripravlja že drugi čaj. 🙂