Moderna komunikacija – povezani sredi morja

February 25, 2011 - 2 minutes read

Filip se je v objavi Policijsko spremstvo obregnil ob obilo vmešane tehnologije na odpravi. Po mojem mnenju to ne bi smelo predstavljati problem. Sodobna komunikacija in socialna omrežja Facebook in Twitter so v polnem zamahu, bloganje pa je na sceni že veliko let. Zakaj torej ne bi to združili še na ekspedicijah?

Večina modernih odprav vključuje v svojo komunikacijo socialna omrežja in ažurne foto in video objave. Južna Koreja je 100% pokrita z 3G signalom in dostop do interneta imava vsepovsod.  Če imava možnost, da širni svet obveščava o najinem skromnem življenju, zakaj tega ne bi počela, če pa se marsikomu to zdi zanimivo? Ne vidim nobenega razloga, zakaj bi potovanje s tem izgubilo čar ali smisel. Južna Koreja 2011 je internetno najbolj pokrita morsko kajakaška odprava in veseli naju, da sva lahko tudi v ta svet prinesla nekaj svežine. Večina veslaških “odpravarjev” je že starejših in niso ravno najbolj navdušeni oz. vešči v tem segmentu. Nekateri pa si tega enostavno ne želijo in veslajo zato, da “pobegnejo” od modernega načina življenja. Vsakemu svoje, le da smo vsi zadovoljni.

Na blogu objavljam samo delček fotografij, veliko več fotk je na Facebook pageu, ki sta ga ustvarila Had in Vini, Žabci pa so naredili še aplikacijo, ki kaže preveslano pot. Najlepša hvala vsem trem!

Danes smo pristali v bližini ribje restavracije in povabili so nas na večerjo ter ponudili  toplo posteljo.  Kljub temu, da nisem ljubitel morske hrane, so ribe stalnica na najinem meniju. Kamorkoli sva povabljena, nama ponavadi postrežejo z morskimi dobrotami. Ker sem vljuden (beri lačen)  vedno vzamem še repete :).

Tags: , , , , , , , , , ,