Med veslanjem lahko tudi zadremam

March 5, 2015 - 2 minutes read

Veslanje so na žalost prekinile slabe razmere, tako naj bi Marin in Huw na viharnem sidru ostala še kakšen dan ali dva (po pogovoru preko satelitskega telefona). Glede na trenutne razmere pričakujeta, da bosta Kreto dosegla v naslednjem tednu, žal točno ne moreta napovedati, saj se razmere neprestano spreminjajo.
Na sliki lahko vidite trenutno pozicijo (osvežitve na: http://huwkingston.followmyspot.com/mediterr-annee)

Screen Shot 2015-03-05 at 11.18.32

Zahvaljujem se novinarju in voditelju Mateju Rodela iz Radia Koper, ki mi je posredoval zanimiv pogovor z Marinom.
Posredujem samo del informacij, celoten pogovor pa boste lahko poslušali v petek zvečer na Prvem programu Radia Slovenija.

Bliža se sobota, pomemben dan za Marina, saj je to dan, ko že tradicionalno s svojo mamo odide na belo kavo in marmeladni rogljiček ter prebere ob morju, na soncu, časopis. To soboto (in jih bo še kar nekaj) pa je več tisoč kilometrov daleč, a vseeno v mislih z mamo (kar več kot veliko šteje).

Njegov in Huwov dan se vrti okoli veslanja, hrane in počitka. Da Marin lahko dobro vesla poje za zajtrk veliko skledo kosmičev z mlekom, kot kaže pa je tudi postal pravi ekspert za pripravo hitre dehidrirane hrane iz vrečke, ki si jo privošči za kosilo (tako se res ne čudim, da sanja o rogljičih, njokih in tortah – kot sem lahko prebrala iz njegovih Twitter zapisov).

Najlepši del veslanja pravi, da je ob sončnem vzhodu, ko ga grejejo prvi topli sončni žarki.
Preostali dan seveda ne mine brez pogovora o politiki in dekletih 🙂
Najtežji pa je seveda nočni del – kot na Atlantiku tudi tukaj sliši “še 10 minut! “ preden se začne njegova izmena, ki jo včasih prevesla kar z zaprtimi očmi.

Marinu lahko sledite:

Tags: , , , ,