Kanumesse 2010

October 8, 2010 - 2 minutes read

Zadnje tri dni sem preživel v kajakaškem ozračju, na sejmu Kanumesse v Nurembergu. Na sejmu sem dobil še drugo perspektivo, da veslanje ni samo uživanje na morju, ampak je v ozadju celotna mašinerija, ki brez predaha išče nove rešitve, kombinira različne materiale in dizajne ter nam s tem omogoči kvalitetno in varno preživljanje prostega časa na vodi.

Sicer sem zagotovo pristranski, a dal bi roko v ogenj, da je bil Sandilineov kotiček eden izmed najbolj obiskanih na vsem sejmu. Na njem se niso zadrževali le njihovi poslovni partnerji, ampak tudi veliko športnikov, povečini kajakašov, ki so od prvega do zadnjega prijetni zabavljači.

Nova kolekcija za sea kayak.

Lepo je bilo, da sem v živo spoznal velikega šaljivca Joa od Navisafea, ki že načrtuje novo super lučko. Dogovorila sva se, da nas bo z lučmi opremil tudi na naslednjem potovanju.

Zelo zanimivo so bili tudi kajaki Arrow Kayaks iz Danske. Predvsem model Play mi je bil zanimiv in zgleda dober kandidat za prihodnji kajak, ko bojo finance to dopuščale :).

Presenečen sem bil, ko sem zagledal, da so na sejmu tudi Cscanoe, ki so kot udarni kajak predstavljali isti model, kot ga imam jaz, Vivian (bel kajak na podstavkih), le da v karbonski izvedbi.

Na Kanumesse je bil tudi ženski terminator, Freya Hoffmeister. Lansko leto je sama obkrožila Avstralijo in že od prej ima za pasom nekaj izvrstnih avantur. Poslušal sem njeno predavanje o veslanju 15 000 kilometrov okoli velikega otoka tam spodaj, a mi kot govornica ni pustila velikega vtisa.

Ko sem si ogledoval kajak, je izza hrbta nepričakovano prikorakala Freya. Seveda sem ji čestital, a me je povsem razorožila, ko je vprašala, če si želim njen poster z njenim avtogramom. Tega vprašanja nisem pričakoval niti v sanjah, da te nekdo vpraša, če si želiš njegovo sliko. Prva beseda, ki mi je padla na pamet je bila “sure” in tako imam sedaj malce zmečkan poster s Freyo in napisom “To Marin, XX Freya”.

Še enkrat hvala Sandilineu, da so me vzeli s seboj!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,