Kaj se je zgodilo

October 23, 2012 - 3 minutes read

Na žalost sem moral podvig sousta po Soči s hydrospeedom končati na Mostu na Soči. Odvijalo se je takole:

V vodo sem šel zjutraj ob 8h v Velikih koritih in na brzicah pri bunkerju s kolenom zadel ob skalo. Nič nenavadnega, a je bila tokrat skala močnejša in na kolenu sem dobil majhno luknjico v prvem sloju nepremočljivega platna. Prav zaradi takšnim primerov je na kolenu dvojna plast. Kljub temu, da moja spodnja plast ni bila prebita, je voda vseeno počasi pronicala. Ampak to ni bilo hudo.
Ustavil sem se v Trnovem in v Alpine Action smo zakrpali luknjo na kolenu.
Potem se je pa začelo. v Kataraktu je začel spuščati desni čevelj. Z vsakim udarcem plavuti je voda pronicala v notranjost obleke. Na žalost nismo mogli ugotovit kje in kako pušča ampak občutke je bil, da povsod kjer se čevelj pregiba. Ker ni bilo možnosti, da bi to popravili, sem se namesto termo oblačil, ki se po navadi nosijo pod suhimi oblekami, oblekel v neopren in čez “suho” obleko. Nato je začel vodo prepuščati tudi levi čevelj in čez čas še cela obleka, povsod kjer je bila tkanina stisnjena ali se je prepogibala (kolena, trebuh, komolci, čevlji, križ) in kljub temu, da sem se pod njo oblekel celo v debel neopren za canyoning (hvala Muki), nisem mogel segreti telesa.

Zaradi tega sem se odločil, da bi bilo neumno, če bi šel z glavo skozi zid in nadaljeval s plavanjem.
Žal mi je, da nisem tega prej predvidel, ampak vsaka šola nekaj stane. Priložnost, da popravim svoj ranjen ego pa bom imel spomladi.

Naj opozorim, da proizvajalec obleke o kateri govorim, ni Sandiline ampak eno podjetje s potapljaško opremo.

V teh 16ih urah sem tudi neposredno tweetal iz Soče. To pa s pomočjo vodoodpornega telefona Sony Xperia Go in moram reči, da me je aparat navdušil. Telefon je bil toliko ur v vodi brez kakršnekoli zaščite in vseeno je deloval tako kot mora.

Hvala Fluid Kayaks za enkraten hydrospeed Anvil in Gecko Headweare za čelado!
Zahvala gre tudi Alpine Actionu za podporo in Andražu Krpiču – Mukiju, za izvrsto kajakaško pomoč na zahtevnih delih Soče in za vso posojno opremo!

Hvala Gregorju za enkraten support!

Nedokončano epopejo so posneli fantje od Bright Visuals in filmček bomo predstavili v kratkem.

Tags: ,