Imava pripravljen tudi plan B

February 14, 2015 - 1 minute read

Prekinjava radio molk. Dva dni, in še sedaj, sva previdna kaj delava v kabini. Morske bolezni še nisva dobila in super bi bilo, če bi pri tem ostalo. Nekajkrat sem sicer bil že mišjo dlako stran od nje, ampak sem se ji k sreči izognil.

Prvi dan je šlo obupno počasi, Hammamet sva kar gledala in gledala. Potem pa je steklo in sedaj kar dobro napredujeva. Vetra ni veliko, zato pa valovi prihajajo iz vseh smeri in nemogoče je veslat v ritmu. Ker predvsem povzroča preglavice Huwu, ki se še uči in mora koordinirat delo rok, za veslanje, nog, za krmiljenje, in mislit, da spremlja kompas.

Ponoči sva imela nekaj bližnjih srečanj z ribiči, ki so polagali mreže. Dvakrat so šli mimo za manj kot 50m, da sva razločno slišala motorje, na radijske pozive se pa prej niso odzivali.

Za vsak slučaj imava pripravljen tudi plan B, če nama pred torkovim vzhodnikom ne uspe priti na Malto, bi se že prej ustalila na Linosi. Kakor kaže nama tega ne bo treba naredit. Čisto v ritem še nisva padla, misli nama skačejo sem pa tja, kot je razbrat tudi iz tega bloga, ampak se drživa in probava uživat. Drugega nama tako in tako ne preostane. 🙂

send2


send1