Huda alergija na sonce

March 9, 2011 - 2 minutes read


Na žalost so bili zadnji trije večeri zame zelo boleči in živce parajoči. Po dlaneh sem dobil kar hudo alergijo na sonce in posledično velike izpuščaje, ki srbijo za znoret in ob pritisku tudi bolijo. Na srečo so zunaj tako nizke temperature, da čez dan nimam problemov, se pa zvečer vrnejo z obrestmi. Pridno mažem s cortisonom in danes sem popil prvo tableto antihistamina. Upam, da bo jutri že boljše in predvsem to, da zdrži še naslednjih pet dni.

Danes smo veslali dve uri in v tem času naredili skromni 7 kilometrov. Pihal je zahodnik nad 50km/h in v takem veslat nima smisla. Verjetno bi prišli prek polotoka do druge strani celine, ampak bi potem padli skupaj od napora :). Zato smo raje zavili v jinjibang, korejske toplice. Že cel dan se relaksiramo v prijetnem vzdušju in ni nam slabega.

Do konca imamo še 270 kilometrov, ki jih moramo preveslati v petih dneh. Za torek je namreč napovedan veter nad 100km/h, ki bo pihal najmanj tri dni. Prihodnji dnevi bodo verjetno najbolj utrujajoči, a moramo stisnit zobe in namočiti vesla. Vreme nam ne bo olajšalo življenja, ampak drugega nam ne preostane.

Korejska obalna straža me preseneča vsak dan na novo. Predstavljajte si takšno situacijo:
Obalni straži si rekel, da boš pristal v nekem 30km oddaljenem mestu. Ker je veter premočan, pristaneš že po 7 kilometrih, v eni majhni vasici s štirimi ribiškimi barkami. Izvlečeš kajake na kopno in začneš pospravljati stvari. V roku petih minut k tebi pristopi naključni ribič, ti ponudi svoj telefon in reče, da želi policija govoriti s teboj. Dobesedno to se je zgodilo danes najinemu menihu.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,