HTC Desire – gadget za na kajak

May 9, 2011 - 3 minutes read

V Koreji sva s Simonom naredila dve veliki napaki. Nisva kupila navtičnih kart in nisva imela GPSa z elektronsko navtično karto. Imela sva le navadnega vodoodpornega Garmina, ki je kazal koordinate ter veliko premajhno avtokarto, na kateri manjši otoki sploh niso bili narisani.
Navigacija je skoraj vedno potekala z zemljevidom in kompasom, so pa bili tudi trenutki, ko bi bil GPS z elektronsko karto vreden suhega zlata. Čisto brez vsega pa na srečo tudi nisva bila.

Simon si je pred odhodom nabavil HTC Desire HD, ki naju je po srečnem naključju rešil pred marsikatero uro zablojenega veslanja. Dva dneva pred začetkom veslanja je bil Simon zaradi jet laga skoraj celo noč pokonci in brskal po Android marketu. Na srečo je naletel ravno na Navonics navtične karte za Južno Korejo. Baje se je najprej obotavljal (aplikacija stane 9,99€), a se je na srečo odločil pravilno. Kupil je aplikacijo, ki nama je bila v gromozansko pomoč skozi celotno odpravo.
Na zahodni strani sva imela nekaj prečenj, ko zaradi slabe vidljivosti nisva videla kopnega tudi po 6 ur. Če vzameš v zakup še velike tokove in veter, potem takšna situacija ni najbolj ugodna. V kajaku si tako počasen, da ti že majhna napaka pomeni veliko, tudi eno uro veslanja. Zato sva se v takšnih situacijah zatekla k HTCju in preko njega popravljala kurz. Bilo je vse lepo in prav, a na žalost sva to lahko počela le na relativno mirnem morju. Aparat je pač malo predrag, da bi se z njim zafrkavala po metrskih valovih.

Tudi na kopnem je telefon pustil name dober vtis. Povezala sva ga z notebookom in tako sva lahko oba istočasno urejala vsak svojo spletno stran, Facebook, Twitter in nalagala slike ter videe. Prav ta povezljivost me je navdušila, ker je Simon dejansko hitreje od mene naložil sliko ali objavil post na blogu. Ker delaš vse preko aplikacij, imaš toliko manj motečih dejavnikov, ki ti odvračajo pozornost od glavne stvari. Recimo ravno sedaj, ko pišem to objavo, imam odprt Thunderbird, Skype, mapo s slikami in 5 zavihkov v Chromu. Vse to je razlog, da bom namesto petnajstih minut, za ta post potreboval pol ure.

Nisem si mislil, da bom že tako kmalu tudi sam začel uživat v teh sadovih moderne tehnologije. Že nekaj dni veselo uporabljam Desire in vedno bolj mi je všeč. Definitivno bo šel z menoj na poletno hitrostno preizkušnjo po hrvaški obali. Samo še par baterij bo treba vzet zraven, da bo zdržal vse to igračkanje.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,