Z Južno Korejo zbiramo donacije za nakup monoskija – Društvo KROS

February 9, 2011 - 2 minutes read

Odločil sem se, da bom z veslanjem okoli južnokorejske obale naredil nekaj še za druge. Z veseljem lahko napišem, da bom pomagal Društvu KROS – humanitarnemu društvu Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta RS – Soča, pri zbiranju donacij za nakup monoskija, smučarskega pripomočka za otroke invalide.


S tem dejanjem ne želim opravičiti, za nekatere nesmiselnega, 1200 km dolgega veslanja. Na odpravo grem izključno zaradi sebe, ampak če lahko zraven naredim nekaj še za druge, bi bilo grdo od mene, da se ne bi potrudil.
Lani smo s faksom obiskali Rehabilitacijski inštitut ter prostore Društva KROS in že takrat sem bil navdušen nad njihovim delom. Ukvarjajo se z otroci s posebnimi potrebami in jih poskušajo čim bolje pripraviti na »normalno« življenje in vključitev nazaj v družbo. Tudi šport igra pri tem veliko vlogo. Če si priklenjen na voziček še ne pomeni, da ne moreš uživati v smuki po belih strminah.
Drug razlog zakaj sem pristopil k Društvu KROS je ta, da zbrana sredstva porabijo namensko. Torej točno vemo kam gre denar. So transparentni in konkretni.

Svoj prispevek lahko podariš tudi ti. Če si Mobitelov in Simobilov uporabniki lahko pošlješ SMS sporočilo z besedo MONOSKI na 1919 in doniral boš 1€. SMS lahko pošlješ kolikokrat si želiš, brez omejitev, tudi večkrat na dan 🙂 .
Če pa so tvoje zmožnosti več kot 1€, potem te prosim če donacijo nakažeš na TRR ali preko Paypala. Vsi ti bomo zelo hvaležni.


Želim si, da bi nam uspelo zbrati 6 000 €, kolikor stane monoski komplet. Sanja se mi ne ali je to realno ali ni. Ampak če ne poizkusimo, ne bomo tega nikoli izvedeli.
Občutek, da resnično pomagaš nekomu, je nekaj enkratnega in osrečujočega. Ko se zvečer usedeš v naslonjač, daš roke od sebe in globoko vzdihneš. Tisti dan si naredil nekaj dobrega in se zato počutiš olajšanega, srečnega in življenje je lepo.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,