Dobili smo dovoljenje, začnemo jutri

February 18, 2011 - 2 minutes read

Da bova potrebovala dovoljenje pomorske policije sva vedela že pred odhodom, a tega nisva mogla urediti preden sva fizično prišla v Južno Korejo. Že tako je velik problem razložiti najin podvig in vse varnostne aspekte odprave in prek emailov ali telefona bi bilo to nemogoče. Brez Junsooja bi bilo pridobivanje dovoljenja nemogoče. Midva sva bila na policiji samo za okras, Junsoo je vse razlagal, se pogajal in na koncu uspel. Pomorska policija je resnično razumevajoča do naju in so samo zaskrbljeni, da se kot tujca ne bova znašla oz. da komunikacija med nama in policijo oz. vojsko ne bo mogoča, ker ne govorijo veliko angleško. So pa zato toliko bolj prijazni, da se da vse zmenit.

Včerajšnji večer sva preživela s kolegi kajakaši v Seulu. Povabili so naju na večerjo v bavarsko pivnico, kjer smo klepetali dobre tri ure. Imela sva tudi dva intervjuja za korejski outdoor reviji in celo kopico fotoshootingov :).

Zadnje par fotografij je posnetih s telefonom zato so malo slabše.

PS: ravnokar je klical Junsoo in rekel, da je govoril z glavno upravo pomorske policije in da so nama odobrili celotno pot. Vsi so bili zelo srečni ko sva predlagala, da lahko spremeniva kraj začetka odprave. Z veslanjem ne bova začela na otoku Yeongjong ampak na Taebu island, da se izogneva glavni pomorski poti v pristanišče Incheon. Začneva jutri zjutraj ob sedmih (11 zvečer po SLO času). Juhej!

Tags: , , , ,