Dan D

October 21, 2012 - 1 minute read

Planeti, zvezde in luna so se vsi poravnali in celo horoskop mi napoveduje obilo sreče. To pomeni, da ne smem več odlašat in končno skočit v Sočo ter se spustit proti jugu.

Šalo na stran, jutri začnem z izzivom, ki ga imam v glavi že od pomladi – spust s hydrospeedom po Soči, od Velikih Korit do izliva v morje v Italiji, okoli 120km, brez spanca. Mislim, da bo ta izziv fizično in psihično veliko bolj naporen kot je bilo veslanje čez Atlantik. Če ne zaradi drugega pa zaradi tega, ker bom vedno lahko odnehal, nikoli ne bom več kot nekaj metrov od brega.

Trenutno sem malce nervozen in neučakan, a komaj čakam, da se jutri poženem v reko in začnem brcat s plavutkami.

Spremljevalec v avtu in moj babysitter bo Gregor Zadravec, izkušen kajakaš in fotograf, snemali bodo Bright Visuals, čez nevaren odsek katarakta pa mi bo linijo kazal kajakaški maček Andraž Krpič – Muki, ki je tudi moj prvi kajakaški učitelj. Pri njem sem pred 3 leti začel svojo veslaško pot na Ljubljanici in mu popolnoma zaupam.

Mislim, da bom lahko med potjo tudi Tweetal direktno iz kajaka. Družbo mi bo namreč delala tudi vodotesen telefon Sony Xperia Go.

Komaj čakam začetek!

Tags: , ,