6. in 7. dan: Razen vremena vse OK

July 26, 2010 - 2 minutes read

Trenutno sem pešačil dve uri do Bola na Braču, da sem prišel do interneta. V uvali kjer kampiram namreč lovi samo VIP, jaz pa imam T-Mobile.

Situacija je sledeča. Včeraj zjutraj sem odrinil iz Šolte in nameraval iti na Hvar. Na srečo sem se po dobrih 30 minutah odločil, da to raje ne naredim. Burja je začela pihati vedno močneje in na koncu ni bila več šala. Zato sem se obril nazaj proti Šolti in se počasi pomikal ob obali do Brača. Vse je šlo dobro do okoli štirih popoldne, ko je veter obrnil na V, JV in začel sem veslati samo 1-1,5nm/h in to z vsemi močmi. Ta veter ni bil napovedan in me je čisto presenetil.

Vstavil sem na plaži in zamenjal veslo “žličke” za navadno, manjše. Amapk tudi s tem ni šlo nikamor in sem se vrnil nazaj na to isto plažo in zaključil dan.

Za danes je bilo napovedano izboljšanje že dopoldne, zato sem vstal ob 4.30 ampak na žalost brez razloga. Še vedno je pihal močan VSV in veslanje bi bilo čista potrata energije. Rekord je seveda s tem padel v vodo ampak tako je pač to. Vreme ima zadnjo besedo.

Da nebi kdo mislil, da se gre pri takih podvigih za kakšne odločitve o smrti in življenju. Tudi če bi se včeraj odločil, da grem iz Šolte na Hvar bi 99.9% preživel, to sploh ni vprašanje. Trik je v tem, da so rame na takem morju zelo zelo obremenjene, ker zaradi iskanja ravnotežja ne morem veliko delati s hrbtom. Ker se pa obenem tudi nafilan z adrenalinom ne čutiš nobene bolečine. Zato je možnost za poškodbe precej velika in s tem tudi kvocient dobiček/tveganje premajhen.

Kako naprej pa bo odvisno od trenutnih odločitev. Če se bo veter malo polegel bom poizkusil popoldne narediti kakšno miljo, če ne, pa jutri :).

Brezvetrje ob obali Šolte

Plaža na Braču

Tags: ,