6. dan: Velika utrujenost

February 24, 2011 - 1 minute read

Ležim v spalki in kljub temu, da je ura šele osem, me zmanjkuje. Na srečo je Simon na istem in se zato ne smilim sam sebi :).
Danes je bil naporen dan. Devet ur in pol smo bili v kajakih neprestano, brez pravega kosila in brez da bi pretegnili hrbet. Za nameček smo približno 5 km ob načrtovanega cilja pristali v veliki zaplati blata in narediti smo morali uro in pol dolg ovinek, da smo sploh lahko prišli do obale. Če nam ne bi uspelo, bi morala v kajakih presedeti še najmanj dve uri in počakati na visoko vodo.

Počutim se zelo utrujeno in verjetno je to posledica koktajla dejavnikov. Nezadostne prehrane, neprespanosti, mrzlih jutranjih in nočnih temperatur in dolgih ur veslanja.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jAWlbK6jRrI[/youtube]

Napoved za prihodnje dni ni nič kaj rožnata. Močan veter in obilico padavin v nedeljo in ponedeljek. Z dežjem se da brez problema veslati, obljubila pa sva obali straži, da v primeru močnega vetra ne bova šla na morje. Pustimo se presenetiti.

Menih se je na vodi odrezal zelo dobro, bil je celo hitrejši od naju. Pravi, da pozimi tri mesece meditira od treh zjutraj do devetih zvečer. Veslat je začel, ker ga to pomirja in spominja na meditacijo :).

Tags: , , , , ,