5. dan – Vreme jo zagode

July 24, 2010 - 1 minute read

Tudi današnji dan ni šel tako kot bi moral :). Vedel sem, da bo okoli poldne začela burja in se nisem preveč sekiral, ker bi ob burji lahko veslal ob južni strani Šolte.  Na žalost pa je veter obrnil na tremuntano  in veslanje je postalo bolj podobno breakdanceu na valovih. Veter je pihal dokaj močno, v sunkih tudi tako, da sem moral veslo dobro držati, da ga ni odneslo. Valovi so bili 1m+ , vsake toliko kakšen do 1.5-2m, ki se je na vrhu zlomil.

Problem nastane, ko s kajakom posrfaš val in pridobiš na hitrosti (do 7 vozlov), nato se vrh začne lomiti, zajame krmo kajaka, ko malo obrne in ti še hitreje zdrsiš dol in vstran, val pa ti ne pust zadnjega dela in te zalije. To načeloma ni ne vem kaj, če je kajak prazen, ampak s toliko stvari kot imam sedaj, sem zelo neokreten in nekajkrat je malo manjkalo, da nebi pogledal pod vodo.

Zato sem raje zavil v prvo uvalo na južni strani Šolte in zadel v polno. Prijetna druščina mladih me je povabila na teletino izpod peke s krompirji. Očitno je še pravica na tem svetu :). Dober tek!

Kako se bojo stvari odvijale v prihodnjih dneh je v rokah lokalnih bogov. Napovedana je zmerna do močna burja, ki pa ni nujno, da mi bo zelo otežila potovanje. Tako vsaj upam.

Tags: , , , , , , , , , ,