31. dan: Zakintos in skoraj konec

August 19, 2010 - 2 minutes read

Juhej, pa sem le prišel na Zakintos! Kot sem napisal v uvodniku avanture, bom potovanje zaključil v mestecu Laganas, do katerega imam še približno tri ure revialnega veslanja.

Pot iz Kefalonije do Zakintosa je bila, kljub 15nm dolgemu prečenju, lahka. Veter je bil zmeren in v pravi smeri, valovi so bili veliki ampak dolgi in mi niso povzročali nobenih težav. Vedel sem, da je to zadnji večji prehod in skušal sem uživati sleherno minuto. Vsake toliko sem se ustavil in za nekaj minut občudoval morje in premišljeval o preteklem mesecu.

Tisti, ki je rekel, da je smisel v potovanju samem in ne v koncu, sigurno ni imel v mislih enomesečnega veslanja. Veselim se konca, veselim se nedela in tega, da ne bom vsako jutro vstajal ob zori. Veselim se spočitih mišic in suhih oblačil!

Lepo je bilo, a še lepše bo :).

Ob poplavi čestitk mi je kar toplo pri srcu, a upam, da niste vsi tako presenečeni nad tem, da sem dejansko prišel do Zakintosa :D. Pri meni ni bilo to nikoli pod vprašajem, le vprašanje časa. Za to pot sem premislil, se odločil in ni druge kot tudi to naredil.

Sicer pa me čakajo še te tri ure veslanja in poti še ni konec. Kaj vse se mi lahko še zgodi! :).

Obširnejše poročilo s poti zato pride na vrsto šele jutri.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,