29. dan: Kefalonija, Poros in tuš

August 17, 2010 - 2 minutes read

Vesel sem! Stuširal sem se s sladko vodo! Zadnjič sem imel ta privilegij pri Hadu in po treh tednih mi je že sama misel o tušu zakrivila ustnice navzgor.

Zjutraj sem začel zgodaj in izkoristil ugoden veter, ki mi ni ne nagajal in ne pomagal, da sem preveslal teh 24nm in prišel v majhno mestece (malo večjo vas?) Poros na Kefaloniji. Tik potem, ko sem izvlekel kajak na obalo, je začel pihati močan SZ. Vesel sem bil, da ne veslam v takem in še bolj sem se veselil tuša. Samo še penzion/hotel sem moral najti in stvar je bila gotova. Na mojo srečo turistov ni ravno na pretek. Zavil sem v edino turistično agencijo, ki ponuja izlete po Kefaloniji in prijazen Grk mi je v sosednjem družinskem hotelu našel sobo za 30€/noč. Direktno v centru na promenadi, z balkonom in s pogledom na sprehajališče ter morje :).  Ni slabo za v avgusta.

Ker je vseeno, če čakam na Zakintosu ali tukaj, bom na Kefaloniji ostal dva dni. Še ne vem kaj bo počel jutri, a zagotovo bom našel kaj zanimivega. Za zvečer sem že zmenjen, zopet bom igral šah!

Ko sem se pozno popoldne sprehajal ob obali sem naletel na skupinico Albancev, ki so se razvajali s partijami šaha. Postavil sem se zraven in jih opazoval. Očitno sem jim bil simpatičen, ali pa jim je bilo nerodno me gledat, kako jih gledam, in so mi takoj ponudili igro. Šaha nisem igral že pol leta in sem bil kar živčen. A vse tiste ure v Šahovskem društvu Piran so se očitno izplačale. Iz treh bojev sem izšel kot zmagovalec, eno partijo pa sem remiziral. Igral sem slabo, a na srečo so bili oni se slabši :).

General štab v Porosu

Tags: , , , , , , , ,