17. dan Albanija, Shengjin

August 5, 2010 - 2 minutes read

Včeraj sem šel samo še 6 milj jugovzhodno od Ulcinja in se izkrcal ravno v štabu Kitesfere :).

Kajtarji so se malce pritoževali, da ni dovolj vetra, meni pa ga je bilo celo preveč. Čeprav maestral piha ravno v moji smeri, mi lahko nagaja. Če so valovi preveliki se kajak zaletava in skače, namesto da bi šel gladko naprej. Pred Ulcinjom mi je maestral dodal pol milje na uro, po postanku, pa mi je prav toliko vzel. Pihati je začel premočno in počutil sem se, kot da veslam v medu. Nikamor ni šlo.

Za kosilo sem prispel v Albansko luko Shengjin, kjer so me zelo gostoljubno sprejel. Niti potnega lista nisem vzel iz torbe, ker sta bila policist in kapetan tako navdušena nad kajakom :). Kupil sem si Albansko SIM kartico, vendar imam problem z internetom. Prodajalcem se namreč ni sanjalo, kakšne nastavitve (APN, username, password) ima njihova mreža in nikakor jim nisem mogel razložiti kaj želim. Niti po italijansko, niti po angleško. Na žalost tudi na internetu nisem mogel najti.
Če ima kdo par minut odvečnega časa, bi ga prosil, če lahko malo pobrska po netu in poizkusi najti APN, username in pass za AMC omrežje. Če bo uspešen, naj mi prosim pošlje sms na +355-684-680-438. Zalo mu bom hvaležen! Za nagrado dobi razglednico iz Zakintosa :).

Če pa ne bo nič, pa bom jutri ali pojutrišnjem poizkusil v Draču.

Tags: , , , ,