1. dan: Preslišana budilka in megla

February 19, 2011 - 2 minutes read

Alarma smo imeli nastavljen za šesto uro, ampak smo ga vsi (Simon , Junsoo in jaz) preslišali. Še vedno imava težave z jet lagom, najbolj globoko spiva ravno ob zgodnjih jutranjih urah, ko se pri nas začne večer.
Zbudili so nas šele policisti ob deset do sedmih. Hitro smo vse popokali, naredili par video posnetkov in fotografij s prijazno pomorsko policijo in nato odrinili v meglo. Vidljivost je bila zelo slaba in štiriurno prečenje smo morali odpeljati s pomočjo kompasa in pri tem računati še na močan tok.

Orientacija v takih pogojih čisto odpove in dejansko moraš popolnoma zaupati kompasu.

Ker smo začeli tako pozno, smo lahko veslali le pet ur, preden se je tok obrnil proti nam. Za prvi dan ni slabo, jutri pa upava, da bova slišala budilko :).

Junsoo je odšel z avtobusom proti domu, midva pa sva na majhen otočku poiskala kraj za kampiranje. To ni tako lahko, ker je razlika med plimo in oseko 10m, kar lahko pomeni tudi sto metrov “plaže”, ki ob visoki vodi izgine. Kamp moraš postaviti dovolj visoko, da si varen pred vodo, ne pa predaleč, da lahko zjutraj kajak neseš v morje.

Na srečo sva naletela na zelo prijazne domačine, ki so naju nahranili s sardinami na žaru, posušeno ribo, algami, kamenicami in kavo. In to vse skozi smeh, ker eni druge nismo razumeli popolnoma nič. Na srečo sva si naredil vizitke, na katerih v korejščini piše kaj delava in kam greva. Ko jih pokaževa ljudem, se začudijo in hitro prinesejo kaj za pod zob. Lačna zagotovo ne bova 🙂
.

Tags: , , , ,