Browsing articles in "Oprema"

Outdoor trgovina s kajakaško opremo Amfibija Ljubljana

Amfibija kajak

K

ončno, ampak res končno, smo v Ljubljani dočakali dostojno outdoor trgovino, ki ima v ponudbi tudi dobre morske kajake, različna vesla in drugo opremo primerno za potovanja z morskimi kajaki: Amfibija. Poleg odlične opreme pa imajo tudi dobro svetovanje. Z nasveti vam bo na pomoč priskočil nihče drug kot simpatični Gregor Zadravec, odličen kajakaš in človek z največ kajaki, ki ga osebno poznam, Blaž Urbanija, znan adventure racer, in Anže Kristan, specilist za kolesa in pohodništvo. Preberi do konca »

Prodam krovnico za kajak HIKO RHINO 87 M

Prodam novo (gor ima še etikete) krovnico Hiko Rhino 87  velikosti M. Primerna je za kajake za divje vode in morski kajak. Ogled možen v Ljubljani.
Cena 49€.

Prodam kajakaško veslo Ainsworth K108 Sea Tour – carbon

Prodam zelo dobro ohranjeno kajakaško veslo za morski kajak Ainsworth K108 Sea Tour. S karbonskim ročajem v cranked izvedbi (ročaj ni raven ampak je “zlomljen”, da je zapestje manj obremenjeno), dolžina 220cm.

2013-04-13 14.05.40 Preberi do konca »

Prodam morski kajak Roto Buran Basic

PRODANO

Prodam morski kajak, ki sem ga uporabljal za treninge. Sea kayak Roto Buran Basic je primeren za krajša potovanja (enodnevna) po morju, rekah ali jezerih. Je praktično neuničljiv.
Na tem modelu sem tudi sam naredil prve zavesljaje in je definitivno primeren za začetnike.

Cena 270€. Ogled možen v Fiesi. Zraven podarim še 10l suho vrečo.

Preberi do konca »

Komunikacija s terena – predavanje na Royal Geographical Society

Zelo sem počaščen, da sem imel priložnost predavati v Royal Geographical Society v Londonu na konferenci Explore 2012. Konferenca je namenjena bodočim raziskovalce, znanstvenikom in pustolovcem, ki bodo odkrivali skrite kotičke sveta in bogatili človeško znanje o našem planetu.

Preberi do konca »

HTC Desire – gadget za na kajak

V Koreji sva s Simonom naredila dve veliki napaki. Nisva kupila navtičnih kart in nisva imela GPSa z elektronsko navtično karto. Imela sva le navadnega vodoodpornega Garmina, ki je kazal koordinate ter veliko premajhno avtokarto, na kateri manjši otoki sploh niso bili narisani.
Navigacija je skoraj vedno potekala z zemljevidom in kompasom, so pa bili tudi trenutki, ko bi bil GPS z elektronsko karto vreden suhega zlata. Čisto brez vsega pa na srečo tudi nisva bila. Preberi do konca »

Druga kamera GoPro

Potem, ko sem lani poleti že trinajsti dan izgubil kamero, sem si pred Korejo seveda kupil novo. GoProHD kamere so fantastične za na morje in zaradi svoje enostavnosti in robustnosti ti hitro prilezejo k srcu.
Jože je včeraj spraševal, kako sem na kajak namestil kamero. Takole:

Preberi do konca »

Šotor za 2 osebi – North Face MOUNTAIN 25

Na mail sem dobival veliko vprašanj povezanih z opremo, ki sva jo uporabljala v Južni Koreji. Za kajaki, je bil najpomembnejši šotor, zato začnem kar z njim :) .

Da se ne bo kdo čudil, zakaj sva v Južno Korejo vzela zimski gorniški šotor, nočne temperature so se prvih 20 dni vedno spustile pod nule, tja do -10°C.
Simon je bil zadolžen za izbiro šotora in kar je na začetku zgledal kot overkill (tehta skoraj štiri kilograme), se je na koncu izkazal kot fantastična izbita. Šotor za 2 osebi North Face MOUNTAIN 25 je gorniški šotor načrtovan za zimske temperature in močan veter. Predvsem slednjega sva imela veliko, a šotoru to ni povzročalo nikakršnih problemov.

Preberi do konca »

Spisek opreme

Denis od Rafting Drava-Mura (ki bo poleti z družbo preveslal reko Muro) me je prosil, če lahko napišem spisek opreme, ki sem jo uporabljal na potovanju do Zakintosa. Čeprav je kajak relativno majhna zadeva, mi je začuda uspelo spraviti vanj veliko opreme. Problem pri morskem kajakaštvu ni teža opreme, ampak njena količina. Več kot je imaš, več časa porabiš zjutraj za pakiranje in zvečer za razpakiranje opreme. Če sem se zelo potrudil in hitel, kar po navadi nisem, sem lahko od zvonca budilke pa do prvega zavesljaja porabil 35minut, drugače pa še dodatnih deset. Največ prostornine so zavzele silne knjige, kar 12 jih je bilo, ki pa so bile zlata vredne. Brez njih, bi se mi verjetno zmešalo.

Spisek stvari: Preberi do konca »

Kajakaško veslo za na morje Seamaster Carbon Plus – CScanoe

Na daljših kajakaških potovanjih je zelo pomembno, kakšno veslo uporabljaš.  Po dveh, treh urah, še ne čutiš razlike, če pa cel dan mahaš z njim po vodi, so malenkosti tiste, ki naredijo razliko med vicami in peklom. Nebesa so itak nedosegljiva, ker te po štirih urah zagotovo začne nekje boleti.

Izbiramo lahko med dvema vrstama vesel, navadnimi in »žličkami« (wings po angleško).

Poleti, na potovanju do Zakintosa, sem uporabljal 215cm dolge žličke Seamaster Carbon Plus Split od CScanoe, velikost small. Preberi do konca »

Stran:12»

Sponzor


Uporabljam opremo
Kategorije